Покемон Go – малкият брат на новия световен ред

Предистория

Връзките на Покемон  GO  водят към разузнаването:

-Разработчик на играта е корпорация Niantic – вътрешен Start up на Google

Корпорацията  е основана от Джон Ханке, основател на Keyhole   проектa

за картографиране на повърхността на земята, производен на картите  Google Maps,Earth & Streets.

Какво ли си пожелават тъмните сили вечер?

Тотален контрол по всяко време.

Как?

Pokemon GO е новото „оръжие“, разпространено виртуално от милиони по целия свят. Досега ни следяха предимно в интернет. Но сега на тях е нужно да следят обстновката във всяка точка на света, не просто един път в годината , а ежегодно и ежечасно.Активираш покемоните и хората тръгват към желаната от теб дестинация, за да картографират на момента. Събират аудио,видео данни и координати. По този начин получават пълната информация за ползвателите на играта , както и да управляват накъде да тръгнат във всеки един момент. Така играта се превръща в естествен източник на информация за пространството и  хората от  значение за тях.

Ако искат местонахождението на секретна база или отъствието на определен служител просто го отклоняват от пътя му с Pokemon Go или задействат приложението, за да получат ценната информация по тяхна воля. Там където сателитите и разузнаването не могат  да проникнат  на помощ на службите идва специален агент Pokemon Go  със съдействието на милиони  хора-зомбита.

С инсталирането на телефоноа вие се съгласявате да предоставите права на Niantic Labs.Тези права се прехвърлят съответно на Google, ЦРУ и техните производни по света. Така могат да се получат данни  за държавни учреждения, частни компании и много тайни местоположения,където играят играта

Правата са за достъп до камерата на устройството, микрофона, жироскопа, GPS-модула, както и до допълнителни устройства като флашки и други носители на информация.

Неката играта започне.Първите три покемона са отключени.Те винаги се появяват около Вас. Играта иска от вас да ги снимате от всички страни и отключва нови задания. Получените изображения запечатват помещението, където се намирате, включително GPS координатите и ъгъла на наклон на телефона.

Съгласни сте с общите условия и току що дадохте достъп на всички възможни организации до Вас и околностите , в които играете.Съвсем доброволно и безплатно.

Но как службите получават информация за държавни учреждения , местонахождение на оперaтивно интересни лица и прочее?

Благодарение на виртуалните карти и наивността на ползвателите на приложението проблемът на службите е решен. С  помощта на Пикачу и производните му  те могат да включат  лица и местонахождения в необятна база данни.  Защо службите да плащат oгромни пари за разузнавачи  като може да използват милиони зомбирани потребители , които доброволно и безплатно „работят“ за тях. Приложението е забранено за ползване  oт  държавни скужители в много държави, но не и за децата им, които са потенциален троянски кон за всяка една служба.

Точка 6 от общите условия на Pokemon Go ни напомня ,че можем да изключим опцията

за следене. С други думи служим на Големия брат.

Почти едновремменно с пускането на Pokemon Go европейските  чиновници одобриха  нов закон , който позволява съгласуването на цифрова информация между ЕС и САЩ, известен под името ,,Щит за личните данни”.Той цели предоставянето на всички данни на потребители, които са онлайн във всички възможни информационни и социални мрежи. А информацията може  да се използва  не по предназначение.  В замяна европейците ще могат да се обръщат към американските съдилища.

 Какви ли още интересни функции може да активира играта? Пароли, кодове, предстои да разберем. Новият световен ред настъпва,а  Pokemon GO е поредната залъгалка за масите.

Костадин Терзиев

Библиография:

1. http://worldcrisis.ru/crisis/2399362
2. http://insiderblogs.info/pokemon-go-i-cru


Това  произведение  е  лицензирано от  Creative Commons Признание 4.0 International License.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s