Мвнр Телефонът на Арменския поп

Телефонът на Арменския поп на Министерството на Външните работи на Република България

“Здравейте, при кризисни ситуации в чужбина позвънете в МвнР на +359 2 948 24 04. Таксуването е според роуминг тарфиния план”


Този SMS получава всеки българин зад граница. Похвално би си помислил всеки гражданин, който е заплатил данъците си.

Моя милост, попадна на “кризисна ситуация” и реши да се обади до ,,телефона на Арменския поп” посочен от МВНР в СМС-и на всички граждани , които имат роуминг и минават зад граница.

Проформа ли е този телефон , за да се натрупат дивиденти от него като актив на гърба на служителите му и каква е “реалната му функция”, как е финансиран и защо плащаме данъци, за да може МВнР да набере червени точки за да ни пренасочи към телефон на посланници по места, в чиито функции влиза ,,изповед при Арменския поп”.

Чуйте запис на обаждане до оператор, в който се признава ,че кризисният телефон е “ телефон на арменския поп”, който изпълнява “ други функции”:
…..

Записи МВР


00:02:54:02  Освен да звъннете, но в събота и неделя не работим.Ние по принцип сме дежурни на телефона.Това са някакви глупости , които ги измислиха тука преди пет-шест месеца август месец.Напра’иха нали да пускат Смс-и на хората, щото кат сме дежурни и хората звънят за всичко при нас.И по въпроси, където можем да помогнемЕ и по въпроси, които не са от нашата компетенция.Ние в такива случаи “пренасочване хората към нашите посолства и консулства, даваме телефони имена на колеги.Консулите се занимават нали, но понеже хората не знаят и звънят на нас.те ни звънят и ние ги пренасочване.Тва го измислиха август месец, ние имаме съвсем други задачи, обаче те пишат актив.Така да ви го кажа по български как е нали.

Тука решиха от ръковоството да го направят и секви хора да звънят за щело и нещело.И ни правят луди тука , денонощно ни звънят телефони и затрудняват и нашата работа, щото това не е функция на дежурния по министерство нали.Обаче направих кризисен център като при повечето и нас ни сложиха към него да ни звънят катооо….. без прекъсване.Ма не, то дежурен по министерство има други задачи, кво да ви обеснявам , не е нужно нали. Обаче хората не го знаят,ние друго нема кво да направиме. Са аз мога да вида в компютъра и да ви дам координати, дежурни нещо.На мене хора ми се обаждат дайте тука некви пари, обраха ни във Франция. Е какво аз частен хеликоптер ще наема и ще ида до Франция да му дам на некой, щот са го обрали с 200-300лв… Еми щот са тъпанари , щот не разбират.Щото пишат си актив, некадърници,затова го правят.Обаче на наш гръб , тва ви го казвам съвсем откровено. Ние сме се побъркали от тия обаждания.При нас от месец е некаквъ ад.Казвам ви го честно, без да се притеснявам нали.Щото пък има хора къде ни заплашват и ни псуват и се сърдят, като че ли аз съм виновен ,че него са го набили или обрали некъде зад граница.Човек е длъжен сам да се оправя и затова са посолствата.А не така изпаднал в беда и звъни на 112 зад граница.09:45:04 Консулът ни там е жена. Лила Георгиева се казва,красива жена поне това съм чувал.

Снимка: АСН, Дневник

Дотук нищо смущаващо, изглежда МВнр иска да ни ,,съдейства” в случай на криза с …. посочването на номера на посланника.

Нека да изслушаме и отговора на г-жа Лила Георгиева – посланник на България в Кипър.

02:27:23 Това е частен правен казус и в случая не попада в компетенцията на консулска служба.

Така. Освен,че може да си изгубите времето , през което поне да се нахраните или да пиете една студена вода, личното мнение на автора е ,че тези СМС-и са тотално ненужни , объркващи и подвеждащи. Реално при липса на желание за съдействие, всеки средноинтелигентен индивид знае,че МВнр няма какво да направи или ,,изпълнява други функции”, за които простосмъртните не подозират. Но видиш ли , кризисен телефон има, хора звънящи има, служители на огневата линия има, файда няма.

В разговорът служителят признава,че е натоварен с функции да препраща информация , която е общоизвестна и не е в състояние да окаже помощ на никого,а е заставен да бъде телефонист, както и да изпълнява “други функции”.
Единственото ,което телефонът може да Ви предложи са контакти на консула в съответната държава. В моят случай Лила Георгиева, която отказва да съдейства при граждански казуси , освен да предложи услугите на кипърски адвокат,няма какво друго да направи.

Пита се , защо се изпращат СМС-и , кой ги плаща , както и от кой джоб се плаща на служителите на горещата линия.

Отогворът на МВнр:

Според МВнР смс-ите са безплатни след договорка с трите телекома. Но едва ли щатните служители са ,,безплатни” на данъкоплатеца, който често е общува с ,,Арменския поп” . Продаването на ,,надежда” е изкуство. Добрият ПР също.

Измиване на ръце, писмо от умрял, молитва до арменския поп – Телефон за кризисни ситуации на Република България!

PS 0 : Правописът на Запис 1 е дословен както е от записа , а не книжовен български език.

ПС: Искам да обобщя,че служителят на кризисния телефон няма вина за това,че е сложен да изпълнява съответните функции и че не бива да носи отговорност за честността си!

ПС2: Моето уважение към арменската общност, израза „Арменски поп” е използван метафорично.

ПС3: Не притежавам правата на записа в статията!

ПС4: Посланник Лила Георгиева също отговори на въпросите нормално , като изрази официалната позиция на МвнР в такива случаи!

ПС5: Снимката на г-жа Лила Георгиева е илюстративна. Не притежавам правата на снимката. Снимката не с цел очерняне на г-жа Лила Георгиева, нито с друга цел.

ПС6: Материалът не е с цел очерняне на партии и тем подобно ,затова го правя достъпен до аудиторията за ,,живия живот”.

Извод: Вместо да викате неволята , вземете нещата в свои ръце в такива положения, както аз ги взех и се оправяйте сами, кой както може.

Не пазя лични данни на никого от служителите на Мвнр или други по закона за GDPR.Информацията е публично достъпна по закона за Достъп до Информация. Нямам права , както и не съм съдържателя на записите. Не съм и ъплоудърът на клипа на НЛО и не претендирам да използвам интелектуалното право на предаването НЛО.

Материалът отразява независимите гледни точки и на двете страни на казуса, за да могат уважаемите читатели да преценят безпристрастно и да се поставят на мястото на главния герой , а и на много други клетници , имащи щастието да се родят в България.

Криейтив Комънс договор


This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s